22895540-C98xR

Denna portabla hög-kvalitetsslip är avsedd för den avslutande slipningen (plan- eller skålslipning) av en skridskoskena. Främsta fördelarna med SSM-2 är att den är snabb och ger hög precision. SSM-2 PRO har en exakt skala som vi ställer in efter skridskoskenans bredd. Bredden på skenan mäter vi med ett skjutmått. Tack vare ledarmens design manövrerar vi skridskon i sidled samtidgt som skenan slipas. Med vår kunskap och erfarenhet ger vi dig alltid en perfekt ytfinish. Det finns olika slipskivor till SSM-2 PRO. Vi använder slipskvor S-2/HP70 samt S2/K80. Läs nedan om skivornas egenskaper.

RSM-automatic är utvecklad tillsammans med Zandstra Sport från Holland och det svenska företaget SSM i Uppsala. RSM är automatisk radieslipmaskin som har använts vid de Olympiska spelen många gånger. Den är gjord för att profilslipa hastighetsskridskor (short track och long track) och långfärdsskridskor. 
Du får högsta precision tack vare den vertikala slipskivan som automatiskt åker fram och tillbaka vilket garanterar en exakt överföring av slipmallens profil till skridskon. Genom användning av en fast skridskohållare får man den korrekta formen på skridskoskenan. Den är tung och väldigt stabil och gjord för att arbeta vibrationsfritt. Eftersom slipningen har en sådan hög precision, tas minimalt med material bort från skridskoskenan. Till RSM maskinen använder vi slipsten 
S-4 Tyrolit ZT052.

S2/K80 vår bästa skiva för att slipa vasst. Ger mästerlig ytfinish. Lägre sliptemperaturer.

S2/HP70 ger utmärkt ytfinish. Håller formen optimalt och ger ett mellan aggresivt skär. 

S4 Tyrolit ZT052 är framtagen av Zandstra som den optimala slipskivan till Radiemaskinen RSM.